15 Mai in istoria automobilistică

Volkswagen Beetle a fost primul automobil din lume care a trecut peste pragul de 20.000.000 unităţi produse, în prezent clasându-se pe locul 4 ca şi vânzări all-time.

15 Mai in istoria automobilistică 15 Mai in istoria automobilistică

15 Mai 1981 - În această zi în uzina Puebla din Mexic a fost fabricat modelul Volkswagen Beetle cu numărul 20.000.000, simpaticul automobil devenind, la acea vreme primul automobil care trece peste graniţa celor 20.000.000 de milioane de unităţi fabricate. Beetle era în producţie din 1938 şi a fost produs până în 2003.

Pentru a marca acest record Volkswagen a lansat în acea perioadă o ediţie comemorativă a fost lansată, având vopsea metalizată şi dungi laterale, această ediţie devenind una foarte rară, de colecţie. Volkswagen Beetle a fost cu adevărat maşina poporului, Ferdinand Porsche creând-o special pentru a fi pe buzunarul unei game cât mai largi de clienţi, dar fără a sacrifica farmecul.

Ulterior recordul său a fost doborât, până în prezent fiind produse 21,529,464 exemplare. Într-un top, din toate timpurile, Beetle se plasează pe locul trei în spatele VW Golf (24 milioane), Ford F Series (25 milioane) şi Toyota Corolla (35 milioane).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.