16 Aprilie în istoria automobilistică

Ultimul dintre fraţii Chevrolet, Arthur îşi ia viaţa, pecetluind un destin tragic al celor care au înfiinţat o marcă de succes dar au murit sărăci lipiţi.

16 Aprilie în istoria automobilistică 16 Aprilie în istoria automobilistică

16 Aprilie 1946 - Arthur Chevrolet, fratele mai celebru al lui Louis Chevrolet, dar care a participat consistent la dezvoltarea primului model Chevrolet se sinucide în această zi la vârsta de 60 de ani. Louis şi Arthur şi-au creat un nume ca piloţi foarte buni în acea perioadă, Louis fiind mereu printre favoriţii Vanderbilt Cup, primul mare trofeu al sportului cu motor american.

Cei doi au atras repede atenţia şi William Durant, fondatorul General Motors, i-a contactat pe cei doi pentru a le oferi postul de şofer. Louis s-a impus în cursa ad-hoc în faţa fratelui său, dar Durant a văzut mai mult în el şi l-a convins să preia unul din volanele de la Buick Racing Team şi Arthur a fost ales ca şofer.

În 1911 fraţii Chevrolet împreună cu William Durant au hotărât să facă primul automobil Chevrolet. Dacă Durant înclina spre un model low cost care să se bată cu Ford T, fraţii Chevrolet, în special Arthur, au militat pentru un automobil ceva mai emancipat. În 1915 însă familia Chevrolet şi-a vândut drepturile către General Motors.

Cei doi şi-au continuat cariera în motorsport şi în 1920 Gaston Chevrolet, cel de-al treilea frate, a câştigat Indy 500 la bordul unui model proiectat de fraţii săi. Acesta a murit însă într-un accident în acelaşi an. Arthur Chevrolet a concurat, de asemenea, în ediţia inaugurală Indianapolis 500 în 1911, dar problemele mecanice l-au împiedicat să treacă linia de sosire.

În ciuda talentului de a proiecta maşini, fraţii Chevrolet aveau puţine cunoştinţe despre finanţe şi şi-au irosit rapid banii, obţinuţi din vânzarea mărcii pe care au înfiinţat-o, pe proiecte falimentare. Până în 1930 erau deja săraci şi cu carierele ruinate. Louis Chevrolet a murit fait în 1941, iar fratele său a pierit la fel de tragic, luându-şi viaţa din cauza traiului auster în 1946.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.