17 Aprilie în istoria automobilistică

Ford Mustang, unul dintre automobilele de cult, a fost lansat pe 17 aprilie şi tot în această zi 22.000 de clienţi au plasat comenzi pentru noul model.

17 Aprilie în istoria automobilistică 17 Aprilie în istoria automobilistică

17 Aprilie 1964 - Ford Mustang este prezentată în această zi în premieră mondială la World Fair in New York, fiind prezentat de Henry Ford II. În aceeaşi zi modelul este lansat în showroom-uri, într-o singură zi 22.000 de comenzi au fost primit, fiind un record absolut de vânzări în ziua lansării. Se spune că unul dintre clienţii Ford din Texas chiar a dormit la dealer până maşina sa a venit, fiind foarte nerăbdător să o conducă acasă.

Acest model a fost conceput ca şi Thunderbird-ul clasei de mijloc, preţul de la care pornea fiind de2.300 de dolari. Meritele pentru acest model îi sunt atribuite lui Lee Iacocca, managerul general Ford, americanul fiind implicat atât la partea de dezvoltare, dar mai ales ca şi poziţionare şi promovare. Lansarea fost însoţită de o campanie agresivă de promovare, modelul apărând în acelaşi an în Goldfinger, una dintre părţile James Bond. De asemenea, în 1968 Mustang a strălucit pe platourile de filmare din "Bullit", poate cel mai apreciat film cu maşini din toate timpurile.

În 1966 se produseseră deja 1 milion de modele Mustang şi în doar 3 ani se înfiinţaseră deja 500 fan cluburi Mustang. Până în prezent acest model a fost vândut în mai mult de 9 milioane de exemplare, fiind de departe cea mai populară maşină sport din lume.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.