17 miliarde USD pentru GM şi Chrysler

Bush a deblocat 17,4 miliarde USD pentru a-i ajuta pe cei doi constructori americani General Motors şi Chrysler, dar a pus condiţii drastice: aceştia trebuie să redevină viabili până la 31 martie 2009!

17 miliarde USD pentru GM şi Chrysler 17 miliarde USD pentru GM şi Chrysler

Deşi senatul american a refuzat acordarea de ajutoare financiare celor trei coloşi auto americani, iată că Bush, într-un gest de mărinimie pe final de mandat, a deblocat 17,4 miliarde USD pentru General Motors şi Chrysler, bani proveniţi din aşa numitul "Plan Paulson" - 13,4 miliarde USD vor fi acordaţi imediat, iar alte 4 miliarde în cursul lunii februarie.

În schimb, condiţiile impuse sunt foarte severe şi, practic, echivalează cu preluarea controlului celor două companii auto de către statul american: guvernul va beneficia de acţiuni preferenţiale, primele şi avantajele pentru directorii GM şi Chrysler vor fi aproape eliminate, guvernul va putea bloca tranzacţiile mai mari de 100 milioane USD, dividendele nu vor fi plătite până când datoria nu va fi rambursată şi altele.

Bush aşteaptă cât mai repede planuri severe de restructurare din partea celor două companii, care se văd puse într-o situaţie extrem de delicată: falimentul sau controlul extern. Lucruri de care se pare că, deocamdată, Ford a scăpat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.