18 August în istoria automobilistică

În această zi, acum 70 de ani, Walter Percy Chrysler unul dintre mogulii din industria auto americană a decedat în urma unui atac cerebral.

18 August în istoria automobilistică 18 August în istoria automobilistică

18 August 1940 - Walter Percy Chrysler, fondatorul Chrysler şi unul dintre cei mai influenţi oameni din industria americană, moare la reşedinţa sa din New York după o hemoragie cerebrală. Americanul s-a născut în 1875 şi era fiul unui inginer din industria căilor ferate. Chiar şi el a început să lucreze ca şi ucenic într-o uzină de locomotive şi până la vârsta de 33 de ani a ajuns managerul unei fabrici aparţinând American Locomotive Company.

Ulterior a fost fascinat de automobile şi în 1905 şi-a cumpărat primul automobil. Pentru a înţelege principiile de funcţionare înainte de a o conduce a demontat maşina până la ultima piesă, după care a asamblat-o la loc. În 1911 a acceptat poziţia de manager în cadrul Buick, iar în 5 ani de zile a devenit preşedintele companiei, transformând-o în cea mai puternică divizie a General Motors.

William Durant, deţinătorul GM, şi Chrysler au avut mai multe divergenţe de viziune şi în 1920 cel de-al doilea şi-a dat demisia mutându-se la Willys-Overland. A fondat astfel compania care îi poartă numele din alipirea mărcilor Maxwell şi Chalmers, după care a fost cumpărat şi Dodge şi s-a introdus şi Plymouth, în acest fel Chrysler Corporation devenind unul dintre cei trei mari constructori americani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.