2 Iulie în istoria automobilistică

Pe 2 iulie acum aproape două decenii în urmă Chevrolet anunţa cu mândrie că a fabricat 1 milion de exemplare ale legendarului model Corvette.

2 Iulie în istoria automobilistică 2 Iulie în istoria automobilistică

2 iulie 1992 - Modelul Corvette cu numărul 1 milion era un roadster LT1 de culoare albă şi interior roşu, special fabricat pentru a avea aceleaşi specificaţii ca şi primul Chevrolet Corvette apărut în 1953. Astfel în aproape 50 de ani americani au fabricat 1 milion de unităţi Corvette, o performanţă admirabilă pentru un model cu valenţe de supercar.

Ceremonia de celebrare a 100 de ani l-a avut în prim plan pe rusul Zora Arkus-Duntov, cel care este creditat cu transformarea lui Corvette într-un model clasic. Acesta lucra în 1953 pentru o echipă de curse britanică dar a fost atât de impresionat de apariţia primei generaţii încât a aplicat pentru o slujbă la constructorul american. Ulterior a fost angajat şi eforturile sale s-au văzut imediat.

Rusul a introdus sistemul de injecţie directă, devenit standard apoi pe multe maşini, şi a urcat astfel puterea de la 150 CP, cât figura Corvette în 1953, la 283 în 1957. De asemenea, a fost primul care a introdus discurile de frână la toate cele patru roţile pe un model american. Ulterior acest a dorit ca supercar-ul american să se bată cu cele europene, Ferrari, Porsche, Mercedes şi a creat Corvette Grand Sport Program în 1963. Astfel ceremonia de atingere a unei cote impresionante, a fost şi un gest de mulţumire pentru cel care a făcut din Corvette o legendă.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.