20 Aprilie în istoria automobilistică

Pe 20 Aprilie femeile au obţinut o victorie istorică în automobilism, Danica Patrick fiind prima femeie care se impune în faţa bărbaţilor într-o cursă de amploare pe circuit.

20 Aprilie în istoria automobilistică 20 Aprilie în istoria automobilistică

20 Aprilie 1927 - Pilotul American de Formula 1 Phill Hill se naşte în această zi în Miami. Hill este primul pilot American care devenit campion mondial în Formula 1, impunându-se în sezonul 1961. Americanul a făcut istorie cu Ferrari, pilotând celebrul Ferrari 156, monopost recunoscut pentru "nasul de rechin". Hill a mai câştigat şi de trei ori cursa de 24H de la Le Mans, fiind unul dintre singurii piloţi americani care s-au adaptat atât de bine la competiţiile europene.


20 Aprilie 1931 - Matilda Dodge Wilson este prima femei numită în consiliul director al unui constructor de automobile. Aceasta era văduva lui John Dodge, fondatorul Dodge, şi a fost cooptată la conducerea Graham-Paige Motors Corporation. Acest mic constructor, profilat pe camioane, a fost cumpărat de Dodge în 1926.


20 Aprilie 2003 - Dajiro Kato, unul dintre cei mai promiţători motociclişti din MotoGP moare în această zi. Kato a fost implicat într-un accident cumplit pe 6 Aprilie, acesta izbindu-se de un parapet la aproape 200 km/h pe circuitul de la Suzuka. Comisarii de cursă se pare că au acţionat neglijent şi în urma accidentului Dajiro a fost scos pe braţe, fără să se aştepte intervenţia ambulanţei şi implicit oprirea cursei. După două săptămâni de comă japonezul nu a mai putut fi salvat şi a decedat.


20 Aprilie 2008 - Danica Patrick, devine prima femeie care câştigă o cursă Indy, impunându-se în Indy Japan 300 pe circuitul Montegi. Acest rezultat este cea mai notabilă reuşită a unei femei pe circuit, reprezentantele sexului frumos reuşind să mai smulgă victorii bărbaţilor în raliuri, dar nu şi pe asfaltul circuitelor. A fost însă puţin ajutată de faptul că liderul cursei a trebuit să reducă ritmul din cauza unei calculări greşite a rezervelor de combustibil pe ultimele tururi.

Danica a reuşit să se impună în faţa lui Helio Castroneves, dublu campion în Indy, trecând linia de final cu 5,85 secunde după o cursă de 200 de tururi. Frumoasa americancă a mai fost aleasă şi Debutantul Anului în 2006 şi Cel mai popular pilot din Indy, fiind foarte populară în rândul fanilor americani ai acestui sport. Danica alternează evoluţiile pe circuit cu apariţii incendiare în revistele pentru bărbaţi şi sportive.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.