20 Iulie în istoria automobilistică

20 iulie este ziua în care fosta Rapp-Motorenwerke este redenumită în Bayerishce Motoren Werke, de aici rezultând una dintre cele mai charismatice mărci ale industriei auto, BMW.

20 Iulie în istoria automobilistică 20 Iulie în istoria automobilistică

20 Iulie 1917 - În această zi Franz Josef Popp, directorul Rapp Motorenwerke, Max Fritz şi Camillo Castiglioni înregistrează Bayerische Motoren Werke GmbH ca şi companie, fiind practic momentul de geneză al apariţiei acronimului BMW. Răspunsul oficial din partea autorităţilor a venit pe data de 21 iulie la o zi diferenţă şi multe lucrări istorice consideră această zi ca naşterea BMW. Noi am preferat să ne raportăm la data de 20 iulie pentru a nu se suprapune cu un alt eveniment import din istorie de interes pentru români.

Deşi numele iniţial era BMW GmbH în acelaşii an în luna august a fost schimbat în BMW AG. În acea perioadă BMW se ocupa cu doar cu producerea motoarelor de avion. Producţia de automobile BMW a început în 1929 atunci când compania a cumpărat şi Fahrzeugfabrik Eisenach, un constructor mic care la acea vreme producea sub licenţă modelele Austin Sevens sub marca Dixi. Astfel primele modele BMW au fost dezvoltate pornind de la modelele de mici dimensiuni Seven, dar ulterior inginerii BMW au dezvoltat proiectele ajung să facă maşini de lux cu motoare în 6 cilindri. Primul automobil legendar a fost BMW 328, o sportivă care la acea vreme dezvolta 80 CP dintr-un motor cu 6 cilindri în linie de 2.0 litri. Datorită masei mici era un automobil foarte rapid şi manevrabil, definind cel mai bine spiritul BMW, conservat peste ani.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.