2008 Toyota LandCruiser

Autor: Dan Vache 20 sept. 2007 Știri auto

Primele informaţii despre noua generaţie vi le-am prezentat în urmă cu aproape două luni, atunci când noul model a fost surprins în timpul sesiunii de filmare pentru spotul de prezentare. Acum vă putem prezenta şi pozele oficiale realizate cu ocazia acelui eveniment, dar şi mai multe informaţii. Toyota a ales Australia ca loc de debut în dauna Salonului Auto de la Frankfurt în special datorită pieţei locale şi a meritului acesteia în dezvoltarea generaţiilor de Landcruiser.

Dezvelirea oficială va avea loc pe 11 octombrie la Australian International Motor Show iar vânzările vor începe o lună mai târziu. Noua generaţie, aşa cum era de aşteptat, a crescut în dimensiuni, fiind mai lungă cu 6 cm, mai lată cu 3 şi mai înaltă cu 1,5 cm. Platforma tehnică a fost redesentă în totalitate şi este preluată aproape integral de la modelul frate, Lexus LX 570. Trenul de rulare a fost mult îmbunătăţit, fiind asistat de numeroase sistem electronice, ce permit o şi mai bună prestanţă atât pe off-road cât şi pe şosea. Interiorul oferă spaţiu pentru opt pasageri dar şi o securitate pe măsură, cu 10 airbaguri din care două doar pentru genunchii şoferului şi pasagerului din dreapta.

În privinţa motorizărilor, noul model va fi echipat cu trei propulsoare, un V8 diesel de 4,5 litri şi 286 CP şi alte două V8-uri pe benzină. Varianta de bază va fi un motor de 4,7 litri de 288 CP în timp ce special pentru piaţa americană va exista o uzina de forţă mai puternică, de 381 CP obţinuţi dintr-o cilindree de 5,7 litri, un motor derivat din cel aflat pe Lexus LX 570 si Toyota Tundra. Anul viitor LandCruiser va aniversa 50 de ani de existenţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide