2008 Toyota LandCruiser

Eşti fan Toyota? Apreciezi în mod deosebit modelul LandCruiser? Dacă răspunsurile sunt da atunci trebuie să vezi galeria foto completă a noii generaţii 4x4 nipone.

2008 Toyota LandCruiser 2008 Toyota LandCruiser
Primele informaţii despre noua generaţie vi le-am prezentat în urmă cu aproape două luni, atunci când noul model a fost surprins în timpul sesiunii de filmare pentru spotul de prezentare. Acum vă putem prezenta şi pozele oficiale realizate cu ocazia acelui eveniment, dar şi mai multe informaţii. Toyota a ales Australia ca loc de debut în dauna Salonului Auto de la Frankfurt în special datorită pieţei locale şi a meritului acesteia în dezvoltarea generaţiilor de Landcruiser.

Dezvelirea oficială va avea loc pe 11 octombrie la Australian International Motor Show iar vânzările vor începe o lună mai târziu. Noua generaţie, aşa cum era de aşteptat, a crescut în dimensiuni, fiind mai lungă cu 6 cm, mai lată cu 3 şi mai înaltă cu 1,5 cm. Platforma tehnică a fost redesentă în totalitate şi este preluată aproape integral de la modelul frate, Lexus LX 570. Trenul de rulare a fost mult îmbunătăţit, fiind asistat de numeroase sistem electronice, ce permit o şi mai bună prestanţă atât pe off-road cât şi pe şosea. Interiorul oferă spaţiu pentru opt pasageri dar şi o securitate pe măsură, cu 10 airbaguri din care două doar pentru genunchii şoferului şi pasagerului din dreapta.

În privinţa motorizărilor, noul model va fi echipat cu trei propulsoare, un V8 diesel de 4,5 litri şi 286 CP şi alte două V8-uri pe benzină. Varianta de bază va fi un motor de 4,7 litri de 288 CP în timp ce special pentru piaţa americană va exista o uzina de forţă mai puternică, de 381 CP obţinuţi dintr-o cilindree de 5,7 litri, un motor derivat din cel aflat pe Lexus LX 570 si Toyota Tundra. Anul viitor LandCruiser va aniversa 50 de ani de existenţă.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.