2008 Viper SRT10 ACR

Autor: Alexandru Banu 03 feb. 2008 Știri auto

Noul model a fost creat special pentru a fi alergat pe o pistă, diferenţele faţă de un Viper normal fiind multe şi încep de la kitul aerodinamic ce conţine multe elemente adaptive, paintjobul cu dungi sport şi terminând cu suspensia de circuit, reglabilă în tărie şi înălţime.

S-au luat măsuri şi în privinţa reducerii greutăţii, efectuându-se modificări la jantele negre încălţate cu pneuri Michelin Sport Cup şi la sistemul de frânare. Pentru cei cu adevărat pasionaţi Dodge le propune o metoda mai drastică de reducere a masei prin renunţarea la sistemul audio, materialele fonoabsorbante, kitul de vulcanizare şi mocheta din interior. Motorul folosit este un V10 de 8,4 litri ce dezvoltă 600 CP, echipat cu bloc din aluminiu, camere speciale de ardere, supape mărite şi Variable Valve Timing (VVT). Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu şase trepte şi de un diferenţial cu alunecare limitată.

Modelul va fi asamblat manual la Conner Avenue Assembly Plant în Detroit şi va ajunge în showroomuri în al doilea trimestru al lui 2008 cu un preţ situat sub 100.000 de dolari.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide