2009 Cadillac CTS-V

Cadillac pregăteşte pentru Detroit un model capabil să se ia la trântă direct cu BMW M5, şi asta graţie motorului V8 de pe Corvette Z06.

2009 Cadillac CTS-V 2009 Cadillac CTS-V
Noul model a fost surprins în teste fără nici un fel de camuflaj de către fotografii Car Online, cu doar câteva săptămâni înainte de premiera oficială de la cel mai mare salon auto american. Principalul contracandidat este considerat de cei de la Cadillac ca fiind BMW M5, având de gând să îi ţină piept prin montarea motorului V8 de 7.0 litri de pe Corvette, ce dezvoltă 520 CP.

Cu o asemenea putere Cadillac CTS-V accelerează până la prima sută de km în sub 5 secunde şi va avea o viteză maximă de peste 280 km/h. La exterior modificările sunt minore, demne mai degrabă de un tuner particulat participant la SEMA Show. Avem o noua grilă faţă, o capota mai mare şi jante de 19 inch. Dacă motorul se va ridica la nivelul unui BMW M5, rămâne de văzut în ce măsura au reuşit inginerii americani să modifice trenul de rulare astfel încât să nu lase uzina de forţă de sub capota folosită la capacitate limitată.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.