21 Aprilie în istoria automobilistică

21 Aprilie este o zi de jubileu pentru fanii lui Ayrton Senna, pe această dată imensul talent al brazilianului materializându-se în prima sa superbă victorie.

21 Aprilie în istoria automobilistică 21 Aprilie în istoria automobilistică

21 Aprilie 1967 - General Motors a sărbătorit în această zi atingerea cotei de 100 de milioane automobile produse, fiind la cea vreme cel mai mare constructor de automobile din lume.


21 Aprilie 1985 - Pe această dată legenda Ayrton Senna reuşeste prima sa victorie în Formula 1. A fost o victorie pe care brazilianul o aştepta de ceva vreme, Senna debutând pe teren propriu cu un în urmă la Marele Premiu al Braziliei. A fost însă o cursă de vis, în care totul i-a ieşit atât de bine, brazilianul dominând calificările, reuşind cel mai rapid tură de pistă şi în final trecând linia de sosire cu un avans de 1 minut şi 3 secunde în faţa lui Michele Alboreto, ocupantul poziţiei secunde, şi cu un tur faţă de cel de pe poziţia a treia a podiumului francezul Patrick Tambay. Acea cursă s-a desfăşurat însă pe o ploaie infernală prefaţând talentul pe care brazilianul îl avea în a pilota pe pista udă, fiind unul dintre cei mai buni piloţi din istorie în condiţii extreme.

În acel an, în care brazilianul pilota pentru prima dată pentru Lotus, a mai urmat o victorie în Marele Premiu al Belgiei pentru Senna. Finalul acelui sezonul, în care campion a ieşit Alain Prost, l-a găsit pe Senna pe un onorant loc patru la doar două puncte de podiumul final. Senna a obţinut în total 41 de victorii, cuantificate în trei titluri mondiale.

Chiar dacă recordurile sale au fost depăşite ulterior, mai rămâne unul singur în picioare cel de pilotul cu cele mai multe victorii la Monte Carlo, poate cel mai tehnic circuit din Formula 1. Senna a lăsat în urma sa multă durere, dar şi respect fiind văzut drept unul dintre cele mai mari talente care au activat în motorsport.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.