23 Mai în istoria automobilistică

Pe 23 Mai a început o călătorie la fel de importantă pentru automobilism precum prima aterizare pe Lună pentru industria spaţială, întâia traversare a Americii la bordul unui automobil.

23 Mai în istoria automobilistică 23 Mai în istoria automobilistică

23 Mai 1903 - În această zi a început una dintre experienţele iniţiatice pentru automobilism, una care a demonstrat că automobilul poate fi folosit pentru călătorii pe distanţe lungi. Astfel H. Nelson Jackson, un fizician şi om de afaceri din Vermont, a străbătut America de la o coastă la cealaltă, tocmai din San Francisco până în New York. Împreună cu mecanicul Sewall Corker şi la bordul unui Winton Vermont, Nelson a pornit în această călătorie care a durat 63 de zile.

Expediţia a fost una foarte anevoioasă datorită condiţiilor grele de drum şi a problemelor tehnice. De mai multe ori cei doi temerari au avut nevoie de piese de schimb, trimise de compania Winton prin poştă. Costul itinerariului a fost de 8.000$, o sumă astronomică pentru acele vremuri. Dar aventura celor doi a fost expusă pe larg de presă şi chiar există şi producţii cinematografice cu această temă. Pe drum li s-a mai alăturat un simpatic bull-dog, botezat Bud, care la fel apare în multe imagini care redau aventura celor doi.

Distanţa dintre San Francisco şi New York este de 4148 km în linie dreaptă sau 4679 km pe autostradă. Teoretic cu un automobil din zilele noastre se poate ajunge de la un oraş la celălalt în 44 ore, iar costul combustibilului ar fi în jur de 440 euro.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.