24 Iulie în istoria automobilistică

24 Iulie este ziua în care KIA Motors a fost scoasă la vânzare de către statul din Coreea de Sud, urmând să formeze cel mai puternic grup auto coreean.

24 Iulie în istoria automobilistică 24 Iulie în istoria automobilistică

24 Iulie 1998 - În această zi Guvernul din Coreea de Sud anunţă procesul de privatizare a Kia Motors Corporation, al treilea mare producător coreean la acea vreme, care fusese însă declarat falimentar din cauza crizei economice din Asia înregistrată la mijlocul anilor '90. Compania coreeană înfiinţată în 1944 adunase până în 1997 datorii de 10 miliarde de dolari.

Printre companiile interesate de KIA la acea vreme au fost Hyundai, Daewoo, Samsung Motors şi chiar Ford. Licitaţia a fost adjudecată de Hyundai în luna Octombrie a aceluiaşi an. Sub conducerea Hyundai, KIA a realizat un salt calitativ mare. Ulterior, compania s-a concentrat foarte mult pe piaţa europeană şi în 2008 şi-a deschis un centru de design foarte modern la Franfurt. Hyundai a mai cedat din acţiunile KIA şi, în prezent, Hyundai deţine mai puţin de 40% din capitalul KIA.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.