25 august în istoria automobilistică

Michael Schumacher a debutat în Formula1 într-o zi de 25 August acum 19 ani, pe circuitul belgian de la Spa Francorchamps.

25 august în istoria automobilistică 25 august în istoria automobilistică

25 August 1991 - În această zi cel mai titrat pilot al Formulei 1, Michael Schumacher, a debutat în această competiţie. Prima sa cursă a fost în Marele Premiu al Belgiei, pe circuitul Spa Francorchamps. Debutul său a venit oarecum neplanificat, pilotul titular Jordan Bertrand Gachot fiind reţinut într-o închisoare din Marea Britanie, după o altercaţie cu un taximetrist, astfel că tânărului Michael şansa i-a surâs, Eddie Jordan hotărând să îi acorde o şansă.

În calificări Schumacher s-a descurcat admirabil pentru un debutant, clasându-se pe poziţia a şaptea a grilei de start. Ghinionul l-a urmărit încă de la start şi chiar în primul tur de pistă a fost nevoit să abandoneze. De circuitul Spa pe Schumacher îl leagă însă şi prima amintire plăcută, anul următor Schumy reuşind prima victorie din carieră, una obţinută însă cu Bennetton, echipă care l-a adus chiar în primul sezon de la Jordan.

După acest triumf au urmat alte 90 de victorii, materializate în 7 titluri în Formula 1, fiind pilotul cu cel mai important palmares din istoria Formulei 1, două consecutive pentru Benetton şi alte 5 în lanţ pentru Ferrari între 2000 şi 2004. În prezent Schumacher este veteranul acestui sezon, pilotând pentru Mercedes-Benz.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.