25 Iulie în istoria automobilistică

Astăzi pe 25 Iulie, Nelson Piquet Jr. fost pilot la Renault şi fiul fostei marelui Nelson Piquet împlineşte astăzi vârsta de 25 de ani.

25 Iulie în istoria automobilistică 25 Iulie în istoria automobilistică

25 Iulie 1985 - În această zi în Germania s-a născut Nelson Piquet Jr., un tână care poartă un nume cu greutate în lumea motorsportului. Fiu al triplului campion în Formula 1 Nelson Piquet, Nelsinho era văzut la rândul său ca o mare speranţă. Din păcate confirmarea în Formula 1 nu a venit pentru el şi Nelsinho a rămas în istoria competiţiei pentru unul dintre cele mai mari scandaluri, dezvoltat în jurul unui accident făcut pentru a îi ceda locul colegului său Alonso, în Singapore în 2008.

Acest incident a dus la excluderea din Formula 1 a lui Flavio Briatore şi a lui Pat Symonds. Nelson Piquet Jr. a părăsit echipa după acel scandal, ajungând în NASCAR. Deşi acest episod i-a marcat cariera lui Piquet, este încă tânăr şi mai are destul timp pentru a confirma. De asemenea, bilanţul său în Formula 1 nu este atât de slan, în 28 de curse strângând 19 puncte, apogeul fiind locul al doilea în Germania în 2008.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.