2,5 milioane de dolari, pentru o maşină de 127 de ani!

Automobilul La Marquise, construit în 1884, dar încă în stare de funcţionare, va fi vândut la o licitaţie, Începând cu suma de 2,5 milioane de dolari.

2,5 milioane de dolari, pentru o maşină de 127 de ani! 2,5 milioane de dolari, pentru o maşină de 127 de ani!

În 1884, nobilul francez Count de Dion hotăra că transportul cu trăsura este deja prea învechit şi că sosise deja timpul pentru automobil. Aşa cum ne-am aştepta, oferta pieţei, pe vremea aceea, nu era chiar bogată, astfel că domnul de Dion a comandat o maşină ce urma să fie construită de Georges Bouton şi Charles-Armand Trepardoux şi care urma să se numească La Marquise.

La capitolul propulsie, maşina se putea lăuda cu o soluţie mult mai ecologică decât cele folosite astăzi, deoarece dispunea de două motoare pe aburi şi de un rezervor de apă de 151 de litri. Astfel, autonomia lui La Marquise ajungea la doar 32 km, însă viteza maximă se cifra la 61 de km/h, o valoare de-a dreptul fulminantă pentru sfarşitul anilor 1800.

Deşi au trecut 127 de ani de când Cont de Dion a intrat în posesia maşinii sale, La Marquise încă ar putea fi condusă, ceea ce îi oferă titlul de cea mai veche maşină funcţionabilă din lume. Dar nu nu mai atât, ci şi un preţ exclusivist de 2,5 milioane de dolari, de la care se va porni în adjudecarea ei, la licitaţia ce urmează să fie organizată în Pennsylvania, pe 7 octombrie.

Dacă ai avea la dispoziţie conturile sultanului din Brunei, ai cumpăra-o pe La Marquise?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.