260 km/h pe gheaţă, cu propulsie electrică

Prototipul Electric RaceAbout a stabilit un nou record de viteză pe gheaţă, în categoria maşinilor electrice. Viteza maximă atinsă a fost de 260 km/h.

260 km/h pe gheaţă, cu propulsie electrică 260 km/h pe gheaţă, cu propulsie electrică

Universitatea Metropolia de Ştiinţe Aplicate din Helsinki, a lansat, în 2009, un proiect intitulat E-RA sau Electric RaceAbout. Maşina se voia a fi o maşina electrică sport, combinând caroseria ultra uşoară cu un sistem de propulsie electrică.

E-RA are 4 motoare electrice, câte unul pentru fiecare roată şi au fost produse de catre AXCO Motors. Caroseria este de tip monococă şi este construită în întregime din fibră de sticlă, iar bateriile folosite sunt pe bază de litiu-titan. Testul a avut loc pe lacul îngheţat Inari-Ukonjärvi (Finlanda), folosindu-se pneuri 225/40 R18 a căror aderenţă este sporită prin ataşarea unor cuie speciale.

E-RA

În primele ore ale dimineţii vremea a fost total nefavorabilă testului, dar până la urmă, pilotul de teste, Janne Laitinen a avut noroc. A reuşit să ajunga la o viteză medie de 252.09 km/h şi o viteză maximă de 260.06 km/h. Din păcate, performanţa nu a putut fi trecută în Cartea Recordurilor, deoarece nu există o categorie specială pentru acest timp de încercare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.