27 iunie în istoria automobilistică

27 iunie poate fi considerată “ziua de naştere” a unuia dintre cele mai cunoscute şi respectate simboluri automobilistice, steaua Mercedes.

27 iunie în istoria automobilistică 27 iunie în istoria automobilistică

27 iunie 1909 - În această zi îşi face pentru prima dată apariţia steaua în trei colţuri, caracteristică Mercedes. La acea vreme acest simbol a fost aplicat pe un automobil Daimler şi este chiar opera lui Gottlieb Daimler. Creatorul său a vrut cu acest simbol să exprime dominaţia asupra celor trei elemente, pâmânt, apă, aer.

Logo-ul Mercedes a căpătat forma pe care o ştim noi astăzi, o dată cu uniunea dintre Daimler şi Benz, steaua în trei colţuri fiind îmbrăcată de inelul Benz şi rezultând sigla pe care o ştim cu toţii astăzi în 1916. Ulterior acest element a evoluat, dar în principal respectă desenul original de aproape 100 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi simboluri automobilistice păstrate şi astăzi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.