28 iunie în istoria automobilistică

În această zi Daimler şi Benz şi-au unit formal destinele şi automobilele Mercedes au devenit Mercedes-Benz.

28 iunie în istoria automobilistică 28 iunie în istoria automobilistică

28 Iunie 1926 - În această zi Benz&Cie şi Daimler Motoren Gesellschaf fuzionează oficial luând astfel naştere Daimler-Benz AG. Această fuziune a avut ca efect stabilirea mărcii Mercedes-Benz şi folosirea pe toate automobilele produse de noul constructor. Dintre cei doi pioneriiai automobilismului care au dus practic la crearea puternicului constructor, doar Karl Benz mai trăia şi a făcut parte din consiliul director al noi entităţi Daimler-Benz până în 1929, atunci când a decedat.

Daimler-Benz a dispărut ca grup în 1998, atunci când germanii şi-au unit forţele cu americanii luând naştere DaimlerChrysler. Acest parteneriat nu a fost unul de durată şi în 2007 germanii s-au debarasat de neprofitabilii parteneri şi a luat naştere Daimler AG. Amintirea fuziunii cu Benz este însă vie pe modelele Mercedes-Benz a căror denumire a rămas neschimbată, în ciuda modificărilor corporatiste.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.