29 Aprilie în istoria automobilistică

Astăzi se consemnează 6 ani de când cea mai veche marcă americană de automobile a fost închisă de către General Motors.

29 Aprilie în istoria automobilistică 29 Aprilie în istoria automobilistică

29 Aprilie 2004 - Oldsmobile, cel mai longeviv brand american de automobile ( până în acel moment) şi al treilea la nivel global după Daimler şi Peugeot este închis în această zi. Olds Motor Vehicle Company a luat fiinţă în 1897, născută din ambiţia lui Ransom E.Olds de a crea cele mai bune motoare ale vremii. Primul automobil al constructorului american cu sediul în Lansing a ieşit pe piaţă în 1901, fiind denumită Curved Dash Automobile, după partea frontală concavă.

În 1908 Oldsmobile a fost a doua marcă după Buick care a trecut în portofoliul General Motors, devenind una din mărcile de top ale G.M. În 1940 Oldsmobile a produs primul automobil de serie cu o transmisie automată. Perioada de glorie a acestei mărci a fost reprezentată de anii '80, atunci când modelul Cutlass a fost ani la rând cea mai vândută maşină în Statele Unite.

Vânzările au avut însă de suferit în anii care au urmat şi în 2000 General Motors a făcut publice intenţiile de a închide această marcă. Ultimul model produs a fost un SUV Bravada, iar ultimele 500 de unităţi din întreaga gamă au primit embleme speciale "Final 500" şi au fost oferite în culoarea Dark Cherry Metallic. În cei 107 de existenţă a mărcii, Oldsmobile a produs 35,2 milioane de automobile, majoritatea adresate doar pieţei americane.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.