3 Iulie în istoria automobilistică

Andre-Gustave Citroën, fondatorul Citroën, a murit pe data de 3 Iulie, la o vârstă nu foarte înaintată din cauza cancerului de stomac.

3 Iulie în istoria automobilistică 3 Iulie în istoria automobilistică

3 Iulie 1935 - În această zi la Paris se stinge din viaţă fondatorul Citroën, mistuit de cancerul de stomac. Andre-Gustave Citroën s-a născut în Olanda fiind fiul lui Levie Citroenn, un comerciant de diamante. Având o situaţie bună Andre-Gustave s-a mutat la Paris pentru a studia la Ecole Polyetchnique în 1900.

Foarte interesant este faptul că Andre-Gustave şi-a schimbat numele deîndată ce a ajuns în Franţa, pentru că numele său de familie iniţial Citroen însemna lămâie în olndeză şi i se trăgea de la faptul că bunicul său comercializa lămâi în Olanda. Acesta a început în industria armelor, dar ulterior s-a profilat pe industria automobilistică şi în 1919 a înfiinţat compania care îi poartă numele.

Olandezul stabilit în Franţa s-a remarcat prin faptul că a introdus în Europa procesul de asamblare în serie folosit de Henry Ford în America. Citroën a introdus acest sistem la Mors în 1908 şi a reuşit să crească producţia de la 125 unităţi la 1.200 unităţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.