30 Iunie în istoria automobilistică

30 Iunie a fost ziua în care primul Chevrolet Corvette a ieşit de pe liniile de asamblare, acest automobil devenind o legendă emblematică pentru industria automobilistică americană.

30 Iunie în istoria automobilistică 30 Iunie în istoria automobilistică

30 Iunie 1953 - În această zi în uzina Flint din Michigan a fost asamblat primul model de serie Chevrolet Corvette. Acesta, ca şi restul de 299 exemplare, a fost asamblat manual şi din acest motiv în primul an, cifrele de producţie fiind atât de reduse. Prototipurile preserie ale acestui automobil, care îşi trage numele de la o o navă de război din flota americană din timpul Al Doilea Război Mondial, a fost prezentat însă în preajma Crăciunului în 1952.

Prima generaţie C1 a fost produsă între anii 1953 şi 1962 şi poate fi considerată şi cea mai elegantă dintre toate, dar acest model şi-a păstrat linia de-a lungul anilor şi chiar în era muscle car se diferenţia printr-o imagine mult mai sofisticată şi fluidă decât a automobilelor sportive tipice din acea perioadă. În cei aproape 60 de ani de carieră, Corvette a ajuns la cea de-a şasea generaţie (introdusă în 2005) şi a fost produs în peste 1.340.000 exemplare.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.