30 Mai în istoria automobilistică

Astăzi Scuderia Ferrari, cea mai galonată echipă de Formula 1, ajunge la un record istoric în lumea motorsportului al 800-lea start într-un Mare Premiu.

30 Mai în istoria automobilistică 30 Mai în istoria automobilistică

30 Mai 2010 - Scuderia Ferrari a debutat în Formula 1 în 1950 şi la 60 de ani de la prima aliniere la startul unui Grand Prix, echipa italiană sărbătoreşte participarea cu numărul 800 într-un Mare Premiu, cu ocazia MP-ului al Turciei. Această cifră rotundă încununează un palmares absolut fantastic al Suderiei în Formula 1. Este de prisos să spunem că Ferrari este din toate punctele de vedere cea mai galonată echipă din Formula 1, deţinând 16 titluri la echipe şi 15 la piloţi.

Profităm însă de ziua festivă pentru a vă împărtăşi şi alte recorduri mai puţin cunoscute ale "Căluţului cabrat". Ferrari are cel mai mare număr de puncte acumulate în F1 (4.299,5), cele mai multe victorii consecutive (14, între 1952 şi 1953), cel mai multe clasări 1-2 pe podium (80), cel mai multe victorii ale unui pilot într-un sezon (13 - Schumacher în 2004) şi cele mai multe clasări pe podium consecutive ale unui pilot (19, Scumacher între 2001 şi 2002).

Pentru a marca acest moment monoposturile lui Fernando Alonso şi Felipe Massa au imprimate pe coamă un logo special construit în jurul cifrei 800. Din păcate sunt şanse mici pentru a încununa această participare cu o victorie, piloţii Ferrari fiind destul de jos plasaţi pe grila de start.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.