360 CP pentru motorul 3.0 TDI, de la ABT

360 CP pentru motorul 3.0 TDI, de la ABT 360 CP pentru motorul 3.0 TDI, de la ABT

După ce Audi a introdus în gamă, pentru modelele A6 şi A7, motorul 3.0 TDI biturbo de 313 CP, era cât se poate de clar faptul că răspunsul tunerilor nu putea întârzia să apară.

Primii care iau atitudine sunt germanii de la ABT, care au dezvoltat un program special pentru acest propulsor. Cei 313 CP de serie s-au transformat acum în 360, pentru ca valoarea cuplului să atingă valoarea de 700 Nm.

Astfel, performanţele maşinii sunt cât se poate de mulţumitoare. Ca dovadă, sprintul de la 0 la 100 km/h se realizează în doar 5,1 secunde. Totuşi, cei de la ABT au ceva rezervat şi pentru versiunea normală a motorului 3,0 TDI.

Aceasta a fost dusă de la 245 CP la 300 CP, iar TFSI-ul de 3,0 litri are acum chiar cu 120 CP mai mult sub capotă. Totul este bine garnisit cu un kit exterior pe cinste, format din jantele de 21 inchi şi suspensiile sport.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.