4 August în istoria automobilistică

Pe 4 August 1998 Audi devine singurul proprietar Lamborghini, marca italiană trecând cu oameni şi arme în tabăra germană.

4 August în istoria automobilistică 4 August în istoria automobilistică

4 August 1998 - Pe această dată Audi a finalizat tranzacţia demarată în luna iulie a aceluiaşi an, devenind proprietarul sportivei mărci italiene. Suma cu care a fost cumpărată Lambo a fost de 110 milioane de dolari, o sumă deloc mare, germanii speculând pe seama crizei care a afectat Asia la acea vreme şi implicit şi precedenţii acţionari Lamborghini.

Audi a cumpărat Lamborghini de la MegaTech, o companie indoneziană deţinută de la Setiawan Djody şi Tommy Suharto, fiul preşedintelui indonezian la acea vreme. Aceştia au făcut însă o afacere excelentă, au preluat Lamborghini de la Chrysler cu 40 de milioane de dolari şi în doar 5 ani au cedat marcă cu 110 milioane, rezultând un profit de 70 milioane.

Sub Audi, Lamborghini a avut şi are în continuare cea mai fastă perioadă din istorie, în 2007 producţia ajungând la un maxim istoric de 2.570 unităţi. În prezent cele mai importante pieţe pentru Lamborghini sunt Statele Unite cu 41% din vânzări, Germania (13%), Marea Britanie (9%) şi Japonia (8%).

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.