4 Iulie în istoria automobilistică

4 Iulie este o zi importantă în istoria Fiat, atât generaţia originală, cât şi cea modernă Fiat 500 făcându-şi debutul pe această dată.

4 Iulie în istoria automobilistică 4 Iulie în istoria automobilistică

4 Iulie 1957 - În această zi este prezentat Fiat Nuova Cinquecento, automobilul care a motorizat practic Italia şi care a creat un adevărat cult în întreaga lume. Având-ul ca strămoş pe Topolino, 500 se dorea un omolog italian pentru VW Beetle, având un motor în doi cilindri de 500 cmc amplasat în partea din spate şi un design simpatic. Modelul a prins foarte bine în contextul unei Italii vlăguite de război şi între 1957 şi 1975 s-au produs 3,5 milioane unităţi.

Dorind să respecte istoria italienii au lansat şi versiunea contemporană a lui Fiat 500, tot pe data de 4 Iulie, dar la o distanţă de 50 de ani. Desenat de Frank Stephenson (omul care a desenat şi noul Mini Cooper) acest model a creat un val de entuziasm uriaş, fiind lansat la Torino în faţa a 100.000 de spectatori şi a prim ministrului Romano Prodi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.