490.000 de VW Passat rechemate în service în USA

E oficial: în America vor fi rechemate în service aproape jumătate de milion de modele Volkswagen Passat, produse între 2001 şi 2007, din cauza riscului de incendiu în compartimentul motor. Să vedem mai exact despre ce este vorba.

490.000 de VW Passat rechemate în service în USA 490.000 de VW Passat rechemate în service în USA

În Europa nu prea auzim de probleme la maşinile Volkswagen. Ceea ce nu înseamnă că maşinile germane cele mai îndrăgite de majoritatea românilor nu ar avea probleme. Iar americanii nu se feresc să le arate cu degetul.

Organismul american NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) a decis, după o investigaţie care a început încă de anul trecut, că modelele Volkswagen Passat prezintă un risc serios de incendiu. Care poate fi cauzat de funcţionarea defectuoasă a bujiilor, ceea ce, în cel mai bun caz, duce la o pierdere de putere a motorului, iar, în cel mai rău caz, poate produce un incendiu în compartimentul motor.

De fapt, până acum cei de la Volkswagen au primit circa 200 de plângeri în acest sens, din care câteva zeci se refereau la producerea de mici incendii. Se pare că investigaţia internă a VW USA a durat prea mult, aşa încât NHTSA a decis, la începutul acestui an, să forţeze compania germană să recheme voluntar în service modelele cu probleme.

Care nu sunt deloc puţine: circa 490.000 de modele Volkswagen Passat, atât berlină, cât şi Variant, vor ajunge în service. Este vorba despre modele sedan produse între 2001 şi 2007, respectiv modele Variant produse între 2006 şi 2007.

Cei de la Volkswagen nu sunt la prima rechemare în service pe motiv de pericol de incendiu - în vara anului 2010, circa 16.000 de modele Volkswagen Routan au fost rechemate în service. Însă atunci vina a fost atribuită celor de la Chrysler, Routan fiind, de fapt, un model Chrysler Voyager cu siglă Volkswagen.

În cazul Passat-ului, însă, pe cine vor da vina germanii? Şi, mai important, oare "noul" Volkswagen Passat facelift suferă şi el de această boală?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.