5 Iulie în istoria automobilistică

Amos Neyhart poate fi considerat primul instructor auto din istorie, acesta având o contribuţie mai mult decât importantă la siguranţa rutieră în lunga sa viaţă, terminată pe 5 Iulie 1990.

5 Iulie în istoria automobilistică 5 Iulie în istoria automobilistică

5 Iulie 1990 - În această zi a murit Amos Neyhart la vârsta de 91 de ani. La prima vedere, numele său nu ne spune nimic, dar cu siguranţă cei mai mulţi dintre noi trebuie să îi mulţumim pentru contribuţia sa în automobilism. Acesta a introdus pentru prima dată cursurile de şofat şi a scris prima carte din istorie de educaţie rutieră, "The Safe Operation of an Automobile", apărută în 1934.

Americanul a localizat necesitatea unei pregătiri temeinice pentru şoferi în 1931, atunci când un şofer sub influenţa alcoolului i-a avariat serios maşina parcată. Iniţial a început cu prelegerile despre modul de operare a automobilelor şi comportamentul la volan în rândul studenţilor de la Pennsylvannia state University, acolo unde era profesor. Implicit prima maşină de şcoală din istorie a fost automobilul său personal un model Graham-Paige din 1929, care avea dublă comandă pentru ambreiaj şi frână. Pentru întreaga sa carieră Neyhart a fost inclus în 1988 în "Safety and Health Hall of Fame International".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.