5 Iunie în istoria automobilistică

Pe 5 Iunie, chiar de Ziua Mediului, Dacia şi-a prezentat oficial primul model de uzină alimentat cu gaz petrolier lichefiat.

5 Iunie în istoria automobilistică 5 Iunie în istoria automobilistică

5 Iunie 2007 - Dacia a sărbătorit în 2007 Ziua Internaţională a mediului printr-o conferinţă de presă în care a prezentat varianta cu combustibil alternativ, Dacia Logan GPL. În momentul lansării două nivele de echipare erau disponibile: Preference 1.4 MPI, cu un preţ de 8.000 euro şi Laureate 1.4 MPI, disponibil la 8.800 de euro.

Sistemul de injecţie multipunct cu gaz a fost furnizat de Landi Renzo Omegas, unul dintre liderii mondiali pe piaţa de GPL. Emisiile de CO 2 ale vehiculelor care utilizează carburantul GPL sunt cu 18% mai mici faţă de cele echipate cu motoare pe benzină. În plus, GPL-ul este cu aproximativ 50% mai ieftin decât benzina la pompa de alimentare. Datorită combinaţiei benzină/GPL, autonomia a crescut până la 1.500 de km.

Ulterior Dacia a introdus alimentarea cu GPL şi pe modelele, Logan MCV şi Sandero, şi vânzările au depăşit graniţele naţionale. De altfel, cea mai importantă cerere pentru modelele dotate cu GPL nu vine din România, ci din Italia şi Franţa. Interesant este faptul că alte ţări oferă stimulente consistente pentru automobilele nepoluante, Dacia Logan GPL costând în Franţa doar 6.700 euro, datorită emisiilor de 135 g/km, calificându-se pentru bonusul eco de 2.000 euro oferit de statul francez.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.