5 stele la general. Vina Hyundai e zero absolut [VIDEO]

Autor: Alexandru Banu 23 mart. 2017 Știri auto

UPDATE: După apariţia mai multor poze şi dovezi video în social media cu maşina şi o informare mai bună la faţa locului, se pare că maşina este Tucson, nu i40, aşa cum au declarat până acum puţin timp sursele engelezeşti de ştiri. Iată mai jos testul Euro NCAP cu Hyundai Tucson, în 2015 – 5 stele (86% protecţie pasageri, 85% protecţie copii, 71% protecţie pietoni, 71% eficienţa sistemelor pasive de siguranţă).

 

Nu este un moment de reclamă, însă istoria consemnează coordonatele unei tragedii cu toate ingredientele urâte. Atentatul de ieri a avut un actor nebun care a distrus nişte oameni nevinovaţi cu un Hyundai i40, conform TheTelegraph şi TheGuardian .Maşina nu are absolut nicio vină. Unii oameni au, pentru simplul motiv că există. Am vrut însă să analizăm un pic rezultatele maşinii la crash test-ul Euro NCAP din 2011, adică rezultatele generaţiei trecute.

Hyundai a venit cu modelul nou în 2015, încă netestat la crash test. În 2011, Hyundai i40 break a obţinut 5 stele. Pe categorii de testare, a stat bine la protecţia adulţilor – 92%, la cea a copiilor (86%) şi chiar la cea a sistemelor de siguranţă pasivă (86%). Cel mai prost scor l-a scos la … impactul cu pietonii (43%) – gradul de pericol pentru pietoni. Credem însă că noul i40 are cu totul alte rezultate, pentru că Hyundai ne-a obişnuit cu o evoluţie categorică în bine de la un model la altul, de la o tehnologie la alta. Oricum, cele întâmplate ieri nu au absolut nicio legătură cu rezultatul scos de Hyundai la crash test-ul Euro NCAP. Consecinţele şi dinamica unui accident depind de enorm de multe variabile în momentul impactului, iar testele Euro NCAP nu simulează niciodată nebunia omului – cea mai distrugătoare. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide