5.800 de maşini oprite în două zile, aproape 1.000 de amenzi şi imobilizări

Autor: Alexandru Banu 06 oct. 2017 Știri auto
5.800 de maşini oprite în două zile, aproape 1.000 de amenzi şi imobilizări

 

Poliţia Română acţionează permanent pentru desfăşurarea în mod legal a transportului rutier de persoane.

În urma unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii rutieri au aplicat 930 de sancţiuni contravenţionale, au depistat 194 de persoane care efectuau transport ilegal de persoane, contra cost, iar în 81 de situaţii în care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, au dispus şi imobilizarea autovehiculelor prin reţinerea certificatelor şi a plăcuţelor de înmatriculare.

În perioada 2-3 octombrie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat o acţiune, în toate municipiile şi oraşele din ţară, pentru depistarea şi sancţionarea celor care efectuează transport rutier ilegal de persoane, contra cost.

La acţiune au participat 1.116 poliţişti rutieri şi 80 de reprezentanţi ai instituţiilor cu competenţe în domeniu şi au fost verificate 5.818 autovehicule, fiind aplicate 930 de sancţiuni contravenţionale.

Din totalul sancţiunilor, 138 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 754 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 38 pentru abateri prevăzute şi sancţionate de alte acte normative.

Pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere, iar pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au retras 130 de certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au identificat 194 de conducători de autoturisme ce efectuau în mod ilegal transport de persoane, contra cost. În 81 de situaţii, în care s-a demonstrat repetabilitatea abaterii, s-a dispus imobilizarea autovehiculelor prin reţinerea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional.

Cei 113 conducători auto care au fost depistaţi pentru prima dată efectuând în mod ilegal transport de persoane contra cost, au fost informaţi cu privire la faptul că au fost luaţi în evidenţele poliţiei, iar în situaţia în care vor mai fi depistaţi în trafic efectuând acest gen de transport, vor fi sancţionaţi contravenţional şi se va dispune suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Exemple:

⁕ La data de 3 octombrie a.c., un bărbat, de 27 de ani, din Iaşi, a fost depistat de poliţişti, în timp ce transporta persoane contra cost cu autoturismul, pe raza localităţii Cârlig, fără a deţine licenţă de transport.

De asemenea, cel în cauză nu deţinea poliţă R.C.A. valabilă pentru autoturism, fiind sancţionat contravenţional conform şi conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

⁕ Poliţiştii din Suceava au depistat un bărbat, de 43 de ani, din oraşul Liteni, în timp ce efectua transport de persoane contra cost, pe ruta Suceava – Liteni şi retur, cu autoturismul, fără a deţine autorizaţie taxi.

Cel în cauză a fost sancţionat conform Legii 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, dispunându-se suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului prin reţinerea certificatului şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide