6 mărci de maşini necunoscute. Nu ai auzit niciodată de ele

Toată lumea a auzit de BMW sau Ferrari, dar sunt şi mărci de maşini necunoscute sau foarte puţin cunoscute. Unele păstrează particularităţile locale, şi astfel avem maşini care s-au vândut sub brandul Opel în Europa, Vauxhall în Marea Britanie şi Holden în Australia. Apoi, avem mărci locale, cum sunt Autozam sau Mitsuoka în Japonia, Piaggio în Italia, Gaz şi Lada în Rusia şi exemplele pot continua. Posibilităţile sunt însă nelimitate în China, unde piaţa auto este inundată de mărci de care nu a auzit nimeni în Europa. Iată 8 dintre cele mai populare mărci de maşini necunoscute la noi.

6 mărci de maşini necunoscute. Nu ai auzit niciodată de ele 6 mărci de maşini necunoscute. Nu ai auzit niciodată de ele

Chiar dacă piaţa chineză este dominată de giganţii auto, ca Volkswagen, Toyota sau General Motors, aici activează cel puţin 60 de mărci chinezeşti. Unele dintre acestea s-au bucurat de succes şi au devenit cunoscute în afara Chinei, printre ele numărându-se Geely, Chery sau Great Wall. Altele, în schimb, nu au un renume în afara pieţei chineze.

Mărci de maşini necunoscute: Denza

Denza este o marcă de maşini electrice produse în colaborare de producătorul chinez BYD şi gigantul german Daimler. Modelul lor principal este un sedan realizat pe baza primei generaţii a Clasei B şi este propulsat de un motor electric de 86 kW (117 CP).

Mărci de maşini necunoscute: Zinoro

Ca şi Denza, şi Zinoro este un brand de maşini electrice produse în cooperare de o marcă europeană şi una chineză. De această dată este vorba de Brilliance şi BMW, aşa că dacă designul vă este familiar, nu este întâmplător. Zinoro 1E are la bază BMW X1, dispune de un motor electric de 125 kW (170 CP) şi o autonomie de 150 km.

Mărci de maşini necunoscute: Venucia

Trendul continuă, aşa că aici avem rodul colaborării dintre compania chineză Dongfeng şi Nissan. Gama include maşini realizate pe baza crossoverelor Nissan, dar şi un model electric pe baza lui Leaf.

Mărci de maşini necunoscute: Luxgen

Denumirea provine dintr-o combinaţie între „Luxury” şi „Genius” şi este un brand dezvoltat de producătorul taiwanez Yulon Motor, care şi-a format mâna asamblând maşini pentru Mercedes-Benz, GM şi Mitsubishi. Luxgen U6 turbo este dezvoltat in-house şi dispune de motoare pe benzină de 1,8 l şi 2,0 l, cu 150 CP, respectiv 170 CP.

Mărci de maşini necunoscute: Zotye

Este o companie chineză fondată în 2013, care dispune de o gamă de sedanuri şi SUV-uri, dar şi modele citadine electrice aşa cum este cel din fotografie. Influenţele modelelor europene de succes sunt vizibile, VW şi Audi fiind preferate, dar nici mica citadină E200 nu e departe de Smart fortwo.

Mărci de maşini necunoscute: Roewe

Brandul aparţine companiei Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) şi reprezintă o transcriere fonetică aproximativă a mărcii Rover. Asta deoarece SAIC a cumpărat drepturile de a produce modelele Rover 75 şi Rover 25, fără a deţine şi drepturile asupra mărcii (care rămân la Jaguar Land Rover). Roewe 950, aici în imagine, este un Buick LaCrosse recarosat.

sursa: Motortrend

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.