6 mărci de maşini necunoscute. Nu ai auzit niciodată de ele

Autor: Cristian Agatie 29 aug. 2019 Știri auto

Chiar dacă piaţa chineză este dominată de giganţii auto, ca Volkswagen, Toyota sau General Motors, aici activează cel puţin 60 de mărci chinezeşti. Unele dintre acestea s-au bucurat de succes şi au devenit cunoscute în afara Chinei, printre ele numărându-se Geely, Chery sau Great Wall. Altele, în schimb, nu au un renume în afara pieţei chineze.

Mărci de maşini necunoscute: Denza

Denza este o marcă de maşini electrice produse în colaborare de producătorul chinez BYD şi gigantul german Daimler. Modelul lor principal este un sedan realizat pe baza primei generaţii a Clasei B şi este propulsat de un motor electric de 86 kW (117 CP).

Mărci de maşini necunoscute: Zinoro

Ca şi Denza, şi Zinoro este un brand de maşini electrice produse în cooperare de o marcă europeană şi una chineză. De această dată este vorba de Brilliance şi BMW, aşa că dacă designul vă este familiar, nu este întâmplător. Zinoro 1E are la bază BMW X1, dispune de un motor electric de 125 kW (170 CP) şi o autonomie de 150 km.

Mărci de maşini necunoscute: Venucia

Trendul continuă, aşa că aici avem rodul colaborării dintre compania chineză Dongfeng şi Nissan. Gama include maşini realizate pe baza crossoverelor Nissan, dar şi un model electric pe baza lui Leaf.

Mărci de maşini necunoscute: Luxgen

Denumirea provine dintr-o combinaţie între „Luxury” şi „Genius” şi este un brand dezvoltat de producătorul taiwanez Yulon Motor, care şi-a format mâna asamblând maşini pentru Mercedes-Benz, GM şi Mitsubishi. Luxgen U6 turbo este dezvoltat in-house şi dispune de motoare pe benzină de 1,8 l şi 2,0 l, cu 150 CP, respectiv 170 CP.

Mărci de maşini necunoscute: Zotye

Este o companie chineză fondată în 2013, care dispune de o gamă de sedanuri şi SUV-uri, dar şi modele citadine electrice aşa cum este cel din fotografie. Influenţele modelelor europene de succes sunt vizibile, VW şi Audi fiind preferate, dar nici mica citadină E200 nu e departe de Smart fortwo.

Mărci de maşini necunoscute: Roewe

Brandul aparţine companiei Shanghai Automotive Industry Corporation (SAIC) şi reprezintă o transcriere fonetică aproximativă a mărcii Rover. Asta deoarece SAIC a cumpărat drepturile de a produce modelele Rover 75 şi Rover 25, fără a deţine şi drepturile asupra mărcii (care rămân la Jaguar Land Rover). Roewe 950, aici în imagine, este un Buick LaCrosse recarosat.

sursa: Motortrend

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide