6 Martie în istoria automobilistică

Pe data de 6 Martie, Gottlieb Daimler, cel care a fondat compania cu acelai nume, dar nu a reuşit să vadă primul produs Mercedes, a trecut în nefiinţă.

6 Martie în istoria automobilistică 6 Martie în istoria automobilistică

6 Martie 1896 - Charles B. King este primul om care testează un automobil în "oraşul motoarelor", Detroit. La acea vreme Detroit era un oraş ca oricare altul, nici pe departe punctul focal al industriei automobilistice care este astăzi. Charles King influenţat de "trăsurile fără cai" ale lui Gottlieb Daimler sau ale fraţilor Duryea şi-a construit primul automobil şi la acea dată a ieşit pe străzile din Detroit.

În drumul său între St. Antoine Street şi Jefferson Avenue a fost oprit de un poliţist şi de abia a scăpat de o amendă pentru deranjarea liniştii publice. King este celebru pentru faptul că în 1912 a inventat un automobil cu volanul în partea stângă, ceea ce a devenit peste ani standardul industriei în majoritatea ţărilor.


6 Martie 1900 - Gottlieb Daimler, unul dintre pionierii industriei automobilistice, şi cel care a inventat o versiune timpurie a motorului cu combustie internă moare. Germanul s-a stins din viaţă la vârsta de 65 de ani. Deşi Nikolaus Otto este creditat pentru crearea primului motor cu patru cilindri cu combustie internă, Daimler şi colaboratorul său Wilhelm Maybach se pot lăuda că, prin montarea unui motor cu ardere internă producţie proprie pe cadrul unei biciclete, au creat prima motocicletă din lume.

În 1890 Daimler a fondat Daimler Motoren Gesellschaft o companie care avea ca obiect de activitate crearea de automobile şi motoare pentru o gamă largă de vehicule. După moartea sa Willhelm Maybach a creat primul automobil Mercedes, numit după fiica lui Emil Jellinek, un dealer de automobile şi pilot de curse foarte entuziasmat despre acest nou automobil.


6 Martie 1915 - Dario Resta un pilot italian conducând un model Peugeot câştigă cea de-a X-a ediţie a cursei americane Vandebilt Cup Race la Pan-Pacific International Speedway in San Francisco. Vanderbilt Cup a fost prima cursă internaţională înfiinţată în America de către William K. Vanderbilt Jr., pentru a populariza cursele de maşini şi în Statele Unite ale Americii.

Primele ediţii au fost dominate de europeni, francezul George Heath câştigând ediţia inugurală din 1904. De abia în 1908 americanul George Robertson a reuşit să se impună la volanul unui Locomobile de 90 CP. Victoria italianului Resta s-a consemnat în ultima ediţie a acestei competiţii.


6 Martie 1936 - se naşte Bob Akin, industriaş şi pilot american, care s-a afirmat în cursele de maşini de epocă. Acesta a pornit în 1957 la cursele de bărci şi cele de dragstere, dar apoi a trecut la raliuri şi cursele de şosea. Şi-a arătat de-a lungul anilor admiraţia pentru Ferrari şi Mercedes 500, câştigând numeroase curse pe modele legendare precum Ferrari 500 TRC şi Mercedes Benz 300SL.

În urma sa a rămas Bob Akin Memorial Motorsports Award, un premiu care se acordă piloţilor amatori sau semi-profesionişti pentru excelenţă şi integritate în motorsport.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.