7 Iulie în istoria automobilistică

7 iulie este o zi tristă în istoria Honda, amintind de experimentul tragic din Formula 1 în care un pilot şi-a pierdut viaţa în flăcări.

7 iulie 1968 - În această zi Formula 1 a mai făcut o victimă, una care s-a sacrificat în numele inovaţie şi al cărui destin a fost deosebit de tragic. În acel an Honda a creat un monopost experimental denumit RA302, care avea o caroserie din magneziu şi un motor răcit cu aer. Chiar dacă la primele teste John Surtees, pilotul de teste al japonezilor, a decretat că noul Honda nu este gata pentru a concura, sponsorii Honda din Franţa au decis că acest model trebuie să concureze în Marele Premiu al Franţei.

A fost ales ca pilot idolul local Jo Schlesser, dar soarta a fost crudă cu francezul. După doar două tururi în virajul Six Freres, bolidul a supravirat larg şi s-a izbit de un mal de pământ. Combustibilul aferent pentru încă 58 de tururi şi caroseria din magneziu a făcut ca Honda RA302 să se aprindă instantaneu, flăcările fiind uriaşe. Schlesser nu a a avut nici cea mai mică şansă de a scăpa. După această tragedie Honda a decis să se retragă din Formula 1, revenind sub nume propriu de abia în 2005.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.