7 Mai în istoria automobilistică

În această zi Daimler face o tranzacţie record pe piaţa americană cumpărând Chrysler. Nu a fost o decizie prea inspirată însă pentru nemţi.

7 Mai în istoria automobilistică 7 Mai în istoria automobilistică

7 Mai 1998 - Grupul german Daimler-Benz, producător al Mercedes-Benz a anunţat în această zi preluarea Chrysler într-o tranzacţie care valora 36 miliarde de dolari. Această achiziţie, a celui de-al treilea constructor ca importanţă din Statele Unite ale Americi, reprezintă cea mai mare preluare de către investitori străini a unei companii americane.

Iniţial s-a spus că parteneriatul era format prin contribuţii egale ale celor două entităţi, dar ulterior s-a dovedit că Daimler era acţionarul majoritar. Grupul german a fost foarte interesat de divizia Jeep a lui Chrysler şi gama de monovolume, dar mutarea nu s-a dovedit atât de inspirată şi până în iarna lui 2003 Chrysler Group a trebuit să reducă forţa de muncă cu 28.000 de posturi.

Lucrurile au mers şi mai rău şi în 2006 Chrysler a avut o pierdere record de 1.5 miliarde de dolari. Iar în 2007 DaimlerChrysler s-a destrămat, germanii anunţând că au vândut 80,1% din capitalul Chrysler fondului Cerberus Capital Management pentru suma de 7,4 miliarde. În aprilie 2009 Chrysler şi-a găsit însă un nou partener în Fiat, care are gânduri foarte mari pentru accederea pe piaţa americană.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.