8 Iunie în istoria automobilistică

Primul automobil de serie Porsche a avut parte de o lansare timpurie sub forma unui concept arătat lumii pe 8 iunie.

8 Iunie în istoria automobilistică 8 Iunie în istoria automobilistică

8 Iunie 1948 - Primul vehicul care a purtat denumirea Porsche este oficial prezentat în această zi. Nu era un automobil de serie, ci un concept preserie denumit No1, din care a luat însă naştere imediat modelul 356. Acest concept fabricat manual şi cu o caroserie din aluminiu era încununarea talentului lui Ferdinand Porsche, una dintre figurile cele mai importante ale automobilismului.

Porsche şi-a făcut debutul în domeniul automobilistic în 1900 cu un automobil electric prezentat la un târg la Pris. Ulterior a devenit director general al Daimler în Austria, iar în 1916 a ajuns la sediul central al Daimler din Stuttgart. Atunci când Daimler a fuzionat cu Benz, Ferdinand Porsche s-a ocupat de proiectarea unor modele de curse Mercedes glorioase în acea perioadă, cum ar fi spectaculosul Mercedes SSK.

În 1931 austriacul a lăsat Daimler şi a hotărât să îşi facă propria companie. La insistenţele lui Adolf Hitler a creat prototipul original al primului automobil Volkswagen, denumit KdF, Kraft durch Freude, prototipul din care a luat naştere practic Volkswagen Beetle. Ferdinand Porsche a fost trimis în spatele gratiilor pentru legături cu regimul nazist, dar fiul său Ferry i-a plătit cauţiunea şi cei doi împreună au hotărât să îşi transpună în realitatea visul,un model sport care să le poarte numele.

Astfel a ieşit Porsche 356, un roadster cu aceeaşi formă de buburuză imprimată şi primului model Volkswagen. La fel ca şi "maşina poporului" 356 avea o arhitectură cu motorul amplasat posterior şi propulsie pe roţile din spate şi chiar prototipul No1 avea multe părţi împrumutate de la Volkswagen din raţionamente de eficienţă. Ulterior s-a pierdut legătura cu VW şi acest model a fost produs la uzina din Zuffenhausen, cu o caroserie din oţel. Modelul a stat pe firmamentul Porsche până în 1965, în tot acest timp fiind produse peste 76.000 de unităţi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.