9 August în istoria automobilistică

Pe 9 August 1898 Rudelof Diesel a primit patentul pentru motorul care îi poartă numele,fiind una dintre cele mai importante invenţii ale secolului XIX.

9 August în istoria automobilistică 9 August în istoria automobilistică

9 August 1898 - În această zi Oficiul American pentru Patente îi acordă lui Rudolf Diesel drepturile de autor pentru motorul Diesel. Inventatorul german aplicase pentru autentificare pe 15 Iulie 1895, dar patentatul a venit peste trei ani. Acest motor a fost primul care a dovedit că se poate aprinde combustibilul fără scânteie doar prin folosirea compresiei. Invenţia sa a fost apreciată şi a primit patentul #608895 pentru invenţia sa.

În procesul de dezvoltare a acestui motor Rudolf era să îşi piardă aproape viaţa în 1893 agregatul la care lucra explodând, rănindu-l grav. Germanul nu a dat însă înapoi şi a continuat să îşi perfecţioneze invenţia până când a devenit funcţională şi a reuşit să o înregistreze. Principiul aplicat de Diesel este valabil şi astăzi şi motoarele Diesel contemporane sunt versiuni mult îmbunătăţite ale invenţiei originale.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.