9 Iulie în istoria automobilistică

Dragostea pentru Fiat 500 a făcut ca pe 9 iulie marca italiană să intre în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă coloană de maşini italiene clasice.

9 Iulie în istoria automobilistică 9 Iulie în istoria automobilistică

9 Iulie 2006 - În această zi Fiat 500 Club Italia, cea mai importantă asociaţie dedicată lui Cinquecento a organizat în această zi cea mai lungă paradă de automobile Fiat din istorie. Între Villanova d'Albegna şi Garlenda s-au aliniat 500 de exemplare Fiat 500. Această manifestare a prefaţat oarecum lansarea noului Fiat 500, deci maşinile încolonate au fost doar exemplare clasice.

Fiat 500 Club Italia a luat naştere în 1984 în Garlenda, atunci când un grup de entuziaşti denumiţi "Amici della 500" . Clubul s-a reorganizat în 1990 şi astăzi numără peste 200.000 de membri, posesori atât de exemplare originale cât şi ai versiunii moderne lansată în 2007. Se spune că între 1957 şi 1975 3,5 milioane de unităţi Fiat 500 s-au comercializat, deci acest club se bucură de o foarte mare popularitate în rândul italienilor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.