A 10-a uzină Volkswagen din China

Încet, dar sigur, Volkswagen prinde rădăcini foarte serioase în China, unde urmează să fie construită o nouă uzină FAW-VW, a zecea pe care o va avea VW în China. Şi la socoteală nu am pus fabricile de piese şi subansamble.

A 10-a uzină Volkswagen din China A 10-a uzină Volkswagen din China

Pentru Volkswagen, noua uzină FAW-VW care va fi inaugurată la Foshan este primul pas făcut în sudul Chinei, în una dintre cele mai dinamice zone ca dezvoltare industrială, Guandong.

Aici, pe o suprafaţă de 170 de hectare, va începe la finalul anului 2010 construcţia noii uzine de maşini, urmând ca producţia să fie demarată la jumătatea lui 2013. Uzina va avea o capacitate de producţie de 300.000 de unităţi pe an şi va avea un număr de aproximativ 4.000 de angajaţi.

Investiţia joint-venture-ului FAW-VW se ridică la 520 de milioane de euro, făcând parte dintr-un plan mai ambiţios al grupului german, care şi-a propus să investească în China 6 miliarde de euro până în 2012. De altfel, după cum afirma bossul VW, Martin Winterkorn, piaţa chineză a devenit prioritară pentru planurile de investiţii şi vânzări ale grupului VAG.

Grupul german are până acum 5 uzine construite cu partnerul FAW şi încă 4 realizate împreună cu SAIC, plus alte câteva fabrici de subansamble - cea mai recentă fiind uzina unde se produc transmisii DSG exclusiv pentru modelele comercializate pe piaţa chineză.

Ambiţiile grupului Volkswagen sunt foarte mari în ce priveşte China: până în 2014, nemţii vor să îşi dubleze capacitatea de producţie pe plan local, obiectivul fiind de 3 milioane de unităţi pe an. În plus, până în 2014, Volkswagen va lansa nu mai puţin de 20 de modele noi sau modificate, special pentru piaţa chineză. Unde, din 2014, va începe şi producţia de maşini VW electrice.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.