A doua generaţie BMW X6 şi-a arătat posteriorul mai subtil la Paris. LIVE

Al doilea BMW X6 din istorie a fost prezentat la Salonul Auto Paris 2014 şi trebuie să spun că arată puţin mai... normal decât prima generaţie. Sau poate o fi din cauză că m-am obişnuit eu cu felul în care arăta primul X6?

A doua generaţie BMW X6 şi-a arătat posteriorul mai subtil la Paris. LIVE A doua generaţie BMW X6 şi-a arătat posteriorul mai subtil la Paris. LIVE

Noul BMW X6 şi-a făcut apariţia în premieră mondială la Salonul Auto Paris 2014, iar eu am fost acolo să-l privesc şi să-l ating.

Prima impresie a fost că pachebotul pe patru roţi al trecutului s-a transformat într-o maşină cu un design mai digerabil şi mai apropiat de aşteptările mele. Chestia asta s-ar putea să fie influenţată şi de faptul că toate drumurile sunt pline de X6-uri din prima generaţie, dar e clar că noua generaţie a SAV-ului german s-a maturizat puţin şi arată acum mai cuminte.

În interior, lucrurile sunt aproape la fel ca într-un X5. Ai în faţă acelaşi bord ca în X5 şi stai pe aceleaşi scaune ca în X5, dar odată ce treci pe bancheta din spate te trezeşti că dai cu capul de plafon dacă vrei să stai drept. În schimb, locul pentru picioare e mai mult decât îndestulător, aşa că se poate sta mai relaxat ca într-un Seria 5, de exemplu.

Teoretic, noul X6 ar trebuie să fie mai sportiv pe şosea decât fratele X5, dar asta voi vedea abia atunci când ajunge la test în România.

Alături de a doua generaţie X6, BMW a mai expus la Paris noul Seria 2 cabrio şi prototipul hibrid plug-in Concept X5 eDrive.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.