A doua venire a lui Mercedes X Class pe pământ offroad

Autor: Alexandru Banu 10 mai 2018 Știri auto

Au fost mulţi cei care nu au înţeles rostul unei maşini cu benă în istoria Mercedes. Prima maşină comercială Benz cu benă. Or mai fi fost tot felul de modele special create pentru servicii speciale – construcţii, armată etc. Acum vorbim însă de o maşină pe care şi-o poate lua orice om cu potenţial de client Mercedes. Şi la fel de mulţi au fost cei uimiţi de conceptul X, înainte de lansarea oficială a modelului de serie.

Mercedes a împrumutat de la partenera Renault-Nissan o platformă de Navara şi a creat acest monstru 4×4 care, nu ascundem nimic şi deloc, ne foarte place. Până la urmă, toate maşinile astea numite camionete au cam aceeaşi linie dacă le pui una lângă cealaltă. Diferă boturile şi stopurile. În rest, avem dimensiuni cu câţiva centimetri în plus sau în minus şi principalul scop de maşină utilitară. Mercedes a dus însă utilitatea la un alt nivel. A pus dotări premium şi X Class poate fi şi o maşină completă de familie.

Iar dacă unii nu sunt convinşi că ar ieşi cu aşa ceva prin oraş, s-a gândit Carlex Design, prin divizia Pickup Design (specializată pe modificări pentru pickup-uri), să dea o altă faţă maşinii. Acum, X Class arată cel puţin mortal şi bestial în acelaşi timp. Pachetul EXY vine în două variante – offroad extreme şi urban. Toate detaliile cu interiorul şi tot ce trebuie să vedeţi pe afară aveţi în galeria foto completă. Preţul pachetului nu este încă public. Polonezii de la Carlex au limitat oricum ediţia la 999 de bucăţi şi le vând conform principiului ” primul-venit, primul-servit „. 

X CLASS EXY Carlex Pickup Design (galerie foto)

A propos de maşini pickup, să ştiţi că în 2017, cel mai bine-vândută maşină din lume este un pickup. Care altul decât Ford, Seria F? S-au vândut aproape 1.1 milioane de bucăţi tot anul. Şi aproape 1 milion numai în SUA. E foarte interesant să vedem cât va fi vândut Mercedes în 2018, la început de drum cu X Class. Cifrele pe care le va scoate X Class pe pieţele internaţionale sunt foarte importante pentru cotinuitatea acestui model în gama Mercedes. Noi sperăm să rămână. 

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide