A doua venire a lui Mercedes X Class pe pământ offroad

Clasa X în variantă XXX

A doua venire a lui Mercedes X Class pe pământ offroad A doua venire a lui Mercedes X Class pe pământ offroad

Au fost mulţi cei care nu au înţeles rostul unei maşini cu benă în istoria Mercedes. Prima maşină comercială Benz cu benă. Or mai fi fost tot felul de modele special create pentru servicii speciale – construcţii, armată etc. Acum vorbim însă de o maşină pe care şi-o poate lua orice om cu potenţial de client Mercedes. Şi la fel de mulţi au fost cei uimiţi de conceptul X, înainte de lansarea oficială a modelului de serie.

Mercedes a împrumutat de la partenera Renault-Nissan o platformă de Navara şi a creat acest monstru 4x4 care, nu ascundem nimic şi deloc, ne foarte place. Până la urmă, toate maşinile astea numite camionete au cam aceeaşi linie dacă le pui una lângă cealaltă. Diferă boturile şi stopurile. În rest, avem dimensiuni cu câţiva centimetri în plus sau în minus şi principalul scop de maşină utilitară. Mercedes a dus însă utilitatea la un alt nivel. A pus dotări premium şi X Class poate fi şi o maşină completă de familie.

Iar dacă unii nu sunt convinşi că ar ieşi cu aşa ceva prin oraş, s-a gândit Carlex Design, prin divizia Pickup Design (specializată pe modificări pentru pickup-uri), să dea o altă faţă maşinii. Acum, X Class arată cel puţin mortal şi bestial în acelaşi timp. Pachetul EXY vine în două variante – offroad extreme şi urban. Toate detaliile cu interiorul şi tot ce trebuie să vedeţi pe afară aveţi în galeria foto completă. Preţul pachetului nu este încă public. Polonezii de la Carlex au limitat oricum ediţia la 999 de bucăţi şi le vând conform principiului " primul-venit, primul-servit ". 

X CLASS EXY Carlex Pickup Design (galerie foto)

A propos de maşini pickup, să ştiţi că în 2017, cel mai bine-vândută maşină din lume este un pickup. Care altul decât Ford, Seria F? S-au vândut aproape 1.1 milioane de bucăţi tot anul. Şi aproape 1 milion numai în SUA. E foarte interesant să vedem cât va fi vândut Mercedes în 2018, la început de drum cu X Class. Cifrele pe care le va scoate X Class pe pieţele internaţionale sunt foarte importante pentru cotinuitatea acestui model în gama Mercedes. Noi sperăm să rămână. 

Autor Alexandru Banu

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.