A fost creată prima anvelopă din lume cu crampoane retractabile. VIDEO

Nokian, compania care se laudă că a inventat prima anvelopă de iarnă din istorie, revine în 2014 cu o nouă invenţie care pare scoasă direct din filmele cu James Bond: anvelopa cu crampoane retractabile. Detalii în continuare.

A fost creată prima anvelopă din lume cu crampoane retractabile. VIDEO A fost creată prima anvelopă din lume cu crampoane retractabile. VIDEO

Nokian a prezentat prima anvelopă din lume cu crampoane retractabile şi, spre deosebire de tehnologia asemănătoare ce a apărut în filmul James Bond: Die Another Day, de data aceasta chiar există în realitate.

Aşa cum se poate vedea şi în videoclipul de mai jos, anvelopa de iarnă are mai multe crampoane încorporate în profil care, la apăsarea unui buton, ies din carapacea lor de metal pentru a oferi tracţiune mai bună pe drumuri acoperite cu zăpadă sau gheaţă.

Deocamdată, cauciucul e doar un concept funcţional care promite să nu facă pană din cinci în cinci kilometri şi, în acelaşi timp, nu are pretenţii de anvelopă destinată raliurilor pe gheaţă. Dar, chiar şi aşa, este o idee foarte interesantă, care ar putea să intre în producţia de serie dacă trece de toate testele posibile şi dacă va exista o cerere pe piaţă.

VIDEO:

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.