A fost sau n-a fost? Cine a avut dreptate, biciclistul sau isterica din Audi care se crede motociclistă?

Lucian Acatrinei a postat pe Facebook ...

Lucian Acatrinei a postat pe Facebook conflictul pe care l-a avut cu o şoferiţă, pe tema circulaţiei bicicletelor pe şosele. Domnişoara în cauză opreşte maşina în plină stradă şi încearcă să-i explice cum stau lucrurile. 

Codul Rutier specifică: 

Art. 100. – Vehiculele trebuie conduse numai pe drumurile, partile carosabile, benzile sau pistele stabilite pentru categoria din care fac parte. In cazul in care pe drumurile publice nu sunt amenajate benzi sau piste speciale pentru mopede, biciclete si celelalte vehicule fara motor, acestea pot fi conduse si pe acostament in sensul de mers, daca circulatia se poate face fara pericol.
Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau de mopede:
p) sa circule pe alte benzi decat cea de langa bordura sau acostament, cu exceptia cazurilor in care, inainte de intersectie, trebuie sa se incadreze regulamentar pentru efectuarea virajului la stanga;

 

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.