A început lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Primăria demolează construcţiile din zonă - VIDEO

Primăria Capitalei a început să demoleze primele construcţii de pe terenurile expropriate pentru lărgirea şi modernizarea Bulevardului Prelungirea Ghencea. Primele imobile care au fost date jos sunt câteva magazine şi locuinţe de lângă intersecţia Ghencea cu Braşov.

A început lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Primăria demolează construcţiile din zonă - VIDEO A început lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Primăria demolează construcţiile din zonă - VIDEO

Mai multe excavatoare ale Muncipalităţii erau prezente miercuri pe Prelungirea Ghencea, în apropiere de intersecţia cu Strada Braşov, pentru demolarea construcţiilor aflate pe terenurile expropriate de Primăria Capitalei.

Este vorba de peste 500 de parcele care au fost expropriate de către PMB pentru supralărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Primele imobile care au fost puse la pământ sunt mai multe depozite, magazine, dar şi câteva locuinţe. Potrivit Primăriei, exproprierile se vor face doar pe partea stângă pe sensul de mers dinspre Ghencea spre Centură.

Proiectul presupune lărgirea şi modernizarea bulevardului Ghencea pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 şi până la Şoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lăţime de 6 m, spaţii verzi între trotuar şi partea carosabilă (3m).

Potrivit Primăriei Capitalei, se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze şi microbuze ale liniilor preorăşeneşti) şi o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară.

„O investiţie asteptată de 20 de ani. Am semnat contractul pentru obiectivul de investitii Penetraţie Prelungirea Ghencea - Domneşti şi Supralărgire Bulevardul Ghencea. Lucrările vor începe chiar de luni, 9 septembrie, iar durata executiei contractului este de 24 de luni”, anunţa Gabriela Firea la începutul lunii septembrie.

Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domneşti care se afla sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura Bucureşti.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.