A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?

Autor: Cristian Agatie 17 oct. 2019 Știri auto
A început războiul pentru fabrica Volkswagen: Bulgaria îşi dublează oferta. Ce va face România?

Bulgaria şi-a dublat oferta pentru Volkswagen, în încercarea de schimba decizia producătorului auto cu privire la amplasarea unei noi fabrici de maşini, relatează BTA.

Astfel, vecinii de la sud şi-au dublat oferta de 135 milioane de euro, la 260 milioane. Fostul preşedinte Rosen Plevneliev, a anunţat că Bulgaria a pregătit o ofertă „minunată”. El a mai vorbit despre posibilitatea de dezvoltare a infrastructurii electrice, dar şi despre măsuri în educaţie care să ajute compania. Reprezentanţii guvernamentali nu au făcut comentarii pe marginea acestui subiect, relatează sursa precizată.

Plevnliev şi-a exprimat speranţa că Volkswagen va amâna decizia finală pentru noiembrie şi îşi va reconsidera planurile pentru amplasarea noii fabrici.

Volkswagen a anunţat, recent, că amână decizia finală pentru construirea unei uzine în Turcia, din cauza conflictului din Siria. Unul dintre acţionarii companiei a spus chiar că nu i se pare potrivit ca VW să mai continue această investiţie. O decizie va fi luată abia în luna noiembrie. Pe lista posibilelor destinaţii pentru noua uzină s-au aflat şi România şi Bulgaria.

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a declarat anterior că Aradul este locaţia analizată de Volkswagen pentru deschiderea unei fabrici Skoda. Potrivit acestuia, investiţia în Turcia, locul ales iniţial de companie, a fost amânată.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide