A sărit pragul de 10.000$ la cursul de schimb pentru o singură unitate

Elon Musk face lumină

A sărit pragul de 10.000$ la cursul de schimb pentru o singură unitate A sărit pragul de 10.000$ la cursul de schimb pentru o singură unitate

Şeful Tesla, cel care conduce compania producătoare de maşini, agenţia spaţială Space-X şi are în dezvoltare proiectul Hyperloop, spune că nu are nicio legătură cu bitcoin-ul, moneda virtuală care a sărit azi de 10.000 de dolari la cursul de schimb. Creatorul cunoscut lumii este japonezul Satoshi Nakamoto, iar un jurnalist a afirmat că Elon Musk ar fi de fapt Satoshi. El a spus că un prieten i-ar fi trimis la un moment dat nişte infromaţii despre valuta forte, dar că nu mai ştie pe unde le-a rătăcit.

Jurnalistul care a pus ideea pe tavă a spus că numai un vizionar ca el în economie şi informatică s-ar fi putut gândi la aşa ceva. El nu a susţinut însă că informaţia e 100% corectă, ci numai a expus o părere. Ştirea s-a rostogolit şi Elon Musk a răspuns speculaţiilor pe Twitter. Bitcoin-ul a crescut într-un an de 10 ori şi cu 20% în ultimele 3 zile, conform The Guardian.

Gupta a mai spus săptămâna trecută într-un post pe o reţea de socializare că şi dacă nu ar fi în spatele bitcoin-ului, Musk ar trebui să se implice cu experienţa pe care o are la intersecţia celor două lumi, virtuală şi reală.

Valoarea totală a monedelor bitcoin în circulaţie este peste cea a unor companii gigantice precum Boeing, McDonald’s sau Disney.

În acest moment, Tesla are nişte probleme cu banii lichizi de care trebuie să facă urgent rost. Compania care produce cele mai dorite maşini americane consumă 8.000 de dolari pe minut, iar termenele de livrare la Model 3 – maşina accesibilă celor mai mulţi oameni, au întârziat mult.

Analiştii financiari cred că Musk trebuie să facă rost de câteva miliarde până în august 2018 cel mai târziu. Bob Lutz, exvice GM crede şi el că Tesla nu va prinde 2019 în acest ritm în care şeful ei operează în prea multe business-uri neacoperite încă de un venit.

Elon Musk este sudafrican şi în afară de Tesla mai are agenţia Space-X şi proiectul Hyperloop – o reţea subterană pentru transportul de mare viteză, continental şi chiar intercontinental. Ultimele două lansări recente Tesla sunt capul-tractor electric şi Roadster-ul care atinge suta la oră în numai 1.9 secunde.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.