Acceleraţie Mercedes Clasa S Brabus Rocket

Autor: Alexandru Banu 09 nov. 2017 Știri auto
Acceleraţie Mercedes Clasa S Brabus Rocket

Trăim în viteză şi suntem obligaţi să ne adaptăm. Ai pierdut startul, pac ţi-a luat altul locul de muncă. Ai pierdut startul, pac ţi-a furat altul sortita. Şi aşa ajungi să fii frustrat şi să regreţi că nu ai apăsat pedala la timp. În orice context, în orice secundă. Altfel vei fi un inadaptat arătat cu degetul. Chiar dacă în sufletul tău te pansezi cu “da, dar măcar sunt băiat bun”. Asta contează poate pe lumea cealaltă, aici, pe planeta Pământ, viteza face legea. Iar atunci când sunt şi maşinile implicate în viaţa ta, viteza e o condiţie pentru timpul de deplasare.

Site-ul german Autobild cu susţinerea producătorului de cauciucuri Continental a făcut nişte teste de accelerare în oraşul Papenburg. Nu am auzit niciodată de el, de azi vom auzi mereu datorită recordului personal de viteză făcut de un Mercedes S65 în Papenburg. Staţi un pic, nu vă repeziţi la video, avem 900 de cai Brabus pe S65-ul stoc. Avem un motor V12 de 6.3 litri care a trecut prin modificări ca să ajungă mai tare şi mai puternic. Cea mai rapidă limuzină Mercedes are 1.500Nm cuplu, din care 1.200 utili. Când ajungi la limita asta, soft-urile din calculator limitează puterea din capătul arborelui cotit pentru menţinerea fiabilităţii. În această configuraţie de’a dreptul monstruoasă, Mercedes S65 Brabus Rocket 900 atinge 100 km / h în 3.7 secunde şi 200 km / h în 9.1 secunde. V-a luat probabil mai mult să citiţi farza anterioară.

Viteza maximă e peste 350 km / h. Să nu uităm că vorbim de o balenă de 2.3 tone.  Motorul V12 de 6 litri de pe versiunea de bază scoate 630 de cai  şi are 1.000Nm cuplu între 2.300 şi 4.00 de rotaţii pe minut. Ia suta în 4.7 secunde, adică este cu o secundă mai încet decât acest Brabus cu 270 de cai şi numai 200Nm în plus. Cutia de viteze este automată, 7 trepte, spate. Un astfel e S65, din fabrică, pleacă de la 250.000 de euro cam cu toate opţiunile posibile incluse. Restul sunt detalii pe care le negociază direct clienţii importanţi cu dealer-ul.

Autor Alexandru Banu

  

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide