Hot  Accident în Seoul: explozia unui autobuz cu gaz metan

Ceea ce veţi vedea în filmarea de faţă le va da apă la moară celor care nu agreează echiparea maşinilor cu sisteme GPL sau care utilizează diverse tipuri de gaze pe post de combustibil.

S-a întâmplat recent în Seoul, capitala Coreei de Sud: un autobuz alimentat cu gaz metan pur şi simplu a explodat în trafic. De vină se pare că este o fisură a rezervorului de gaz metan, conform investigatorilor.

VEZI AICI EXPLOZIA AUTOBUZULUI CU GAZ METAN!

Explozia a fost surprinsă de o cameră de supraveghere dintr-o intersecţie, iar, după cum tremură imaginea, ne dăm seama că vorbim de un incident foarte serios. Incident în urma căruia 17 persoane au fost rănite, dintre care una foarte grav, iar geamurile clădilrilor din apropiere au fost spulberate, la fel cum s-a întâmplat şi cu multe dintre maşinile din jurul autobuzului.

Efectul imediat al acestui incident a fost că toate autobuzele din Seoul care circulă cu gaz metan (care reprezintă 95% din totalul autobuzelor din capitala sud-coreeană!) au intrat la depou pentru un control minuţios al rezervoarelor şi instalaţiilor din dotarea maşinilor, oficialii declarând că nu există alte probleme de acest gen.

Deşi acest incident poate fi de natură să ridice din nou problema securităţii acestor sisteme alternative de propulsie pentru vehicule, este de precizat faptul că probabilitatea unui accident este, totuşi, mică, iar frecvenţa acestor incidente extrem de redusă.

Cei trecuţi de vârsta majoratului probabil îşi mai amintesc de celebrele mijloace de transport din oraşele României ante-decembriste, poreclite "rechetele balistice". Autobuzele aveau câte două cisterne imense de gaz pe acoperiş, deci, în cazul unei fisuri, vă daţi seama ce tragedie s-ar fi produs cu ocupanţii vehiculului.

Totuşi, nu au fost raportate incidente de acest fel, problemele majore ţinând de greutatea suplimentară foarte mare (care afecta suspensiile şi articulaţiile), precum şi... mirosul de gaz, cauzat de insuficienta etanşeitate a rezervoarelor şi conductelor.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.