Accident provocat de safety car?

Prima cursă din seria Le Mans în mod cert va rămâne una de ţinut minte. Şi asta pentru că la startul cursei Safety Car-ul a rămas pe circuit în condiţiile în care piloţii au avut verde în cursă. Rezultatul? Ceva daune. Oare care este factura.

Le Mans Series este un campionat de anduranţă. Prima cursă a sezonului s-a desfăşurat pe circuitul Paul Ricard din Le Castellet. În cursele de anduranţă se optează frecvent pentru startul lansat, numai că la prima etapă Safety Car-ul a uitat să iasă de pe circuit. Piloţii modelelor sport prototip din partea din faţă a grilei au avut timp să reducă viteza, în schimb cei din spate, majoritate de la clasa GT s-au trezit în faţă cu un zid format din maşini care rulau în pas de defilare. Spaţiul fiind limitat, evident s-a ajuns la coliziuni. Cei mai afectaţi au fost piloţii Porsche, patru modele abandonând, din cele cinci aflate în competiţie. Greşeala se pare că este a directorului cursei care a dat verde în condiţiile în care Safety Car-ul nu ieşise de pe circuit. Deşi Porsche s-a văzut eliminat din cursă cu principalii piloţi, la final a câştigat locul întâi la clasa GTE AM cu echipajul Ried/Felbermayr Jr./Felbermayr Sen. - Porsche 911 GT3 RSR.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.